Nämndemansgården

Frihet från beroende

Certifierade enligt ISO 9001:2015

Embla Center har nu förstärkt sitt team.

Psykolog Tommy Flärd har lång och gedigen erfarenhet av utredning och behandling av samsjukliga patienter. Martina Malmström som sedan tidigare är övergripande chef för Nämndemansgårdens verksamheter i Blentarp och Rönneholm kvinnobehandling är nu också en del av Emblas team vilket underlättar tillgången till övriga resurser som finns inom Nämndemansgården såsom abstinensbehandling, anhörigbehandling samt efterbehandling på flera orter i landet.

På Embla erbjuds alla patienter en psykologutredning som påbörjas efter individuell bedömning. Man utreder personlighet, missbruk, kognitiva funktioner samt psykiatriska besvär. Syftet är att tillsammans med klienten upptäcka starka och svaga sidor för att på bästa sätt kunna anpassa behandlingen efter klientens förutsättningar. Utredningen är också till hjälp för att planera vilket stöd patienten behöver efter behandlingen. Varje patient har två kontaktpersoner och vi arbetar i team. Utöver kontaktpersonerna består teamet av psykolog, psykiatriker, socionom och sjuksköterska. 

Behandlingen är baserad på 12-stegsprogrammets värdegrund och kognitiv beteendeterapi och vilar på en vetenskaplig grund. Vi arbetar med individuella veckoschema och erbjuder strukturerade individuella samtal, Mindfulness, Återfallsprevention, NADA, gruppsamtal, fysisk aktivitet samt psykologisk behandling.

Visa från

till

 • 18 oktober 2017

  Träffa oss på Socionomdagarna i Stockholm

  Den 18-19 oktober 2017 medverkar vi på Socionomdagarna, Stockholm

  Läs hela artikeln

 • 26 september 2017

  Childrens program på Nämndemansgården Uppsala

  "Det här är en boost för mitt eget tillfrisknande” ”Då kan ju jag inte hjälpa min mamma, det får hon göra själv” Röster från de barn som de...

  Läs hela artikeln

 • 08 september 2017

  Nu öppnar vi i Helsingborg

  Den 20 oktober slår vi upp portarna - välkommen på Öppet Hus

  Läs hela artikeln

 • 10 augusti 2017

  Höstmöte Gamla i Gården

  Lördagen den 9 september är det dags för Gamla i gårdens höstmöte på Nämndemansgården i Blentarp.

  Läs hela artikeln

 • 30 maj 2017

  Välkommen för att höra hur vi arbetar på Embla Center

  Embla Center är en högspecialiserad behandlingsenhet för kvinnor med samsjuklighet i åldern 20-46 år som tar emot kvinnor från hela landet. ...

  Läs hela artikeln

 • 13 maj 2017

  Gamla i Gården

  NÄR LIVET STÅR PÅ TOPP Kan livet verkligen krascha när det verkar stå på topp?!?

  Läs hela artikeln