Nämndemansgården

Frihet från beroende

Certifierade enligt ISO 9001:2015

Nämndemansgården öppnar upp sin högskoleutbildning

Nämndemansgården driver tillsammans med Ersta Sköndal högskola en vidareutbildning i relationellt arbete med alkohol/drogberoende. Det finns en stor efterfrågan av kurser på högskolenivå som är har fokus på beroendeproblematik, inte minst med relationell inriktning. Nämndemansgården driver tillsammans med uppdragsutbildningsenheten vid Ersta Sköndal högskola en vidareutbildning i relationellt arbete med alkohol/drogberoende. Utbildningen är på 15 högskolepoäng och löper under två terminer.

Vi har sedan 2012 utbildat drygt 40 av våra medarbetare och det har varit ett stort positivt gensvar. Framförallt i förhållande till frågor om förhållningssätt, bemötande och förståelse för hur stark relationen till droger kan vara.  Man kan säga att utbildningen mest handlar om vikten av det relationella perspektivet i behandlingsarbete med teman som anknytningsstilar, Mindfulness, dialogiska samtal, affektreglering och maktperspektivet i rollerna behandlare-patient. Lärarstaben i utbildningen är några av landets mest välmeriterade inom psykoterapi och behandling av människor med beroendeproblematik.

Den utbildningsomgång som avslutas nu i December har haft en blandad grupp med deltagare från Nämndemansgården och externa deltagare. Det har varit en succé som vi har tänkt att upprepa under 2016. Det innebär att det finns 6-8 externa platser i kursen som startar i slutet av februari 2016. En av grundförutsättningarna är att du arbetar med människor idag och vill bredda kompetensen kring relationellt arbete med människor som har alkohol– drogberoende.

Är du intresserad? Kontakta Verksamhetschef Tobias Sahlin tobias.sahlin@namndemansgarden.se

Visa från

till

 • 18 oktober 2017

  Träffa oss på Socionomdagarna i Stockholm

  Den 18-19 oktober 2017 medverkar vi på Socionomdagarna, Stockholm

  Läs hela artikeln

 • 26 september 2017

  Childrens program på Nämndemansgården Uppsala

  "Det här är en boost för mitt eget tillfrisknande” ”Då kan ju jag inte hjälpa min mamma, det får hon göra själv” Röster från de barn som de...

  Läs hela artikeln

 • 08 september 2017

  Nu öppnar vi i Helsingborg

  Den 20 oktober slår vi upp portarna - välkommen på Öppet Hus

  Läs hela artikeln

 • 10 augusti 2017

  Höstmöte Gamla i Gården

  Lördagen den 9 september är det dags för Gamla i gårdens höstmöte på Nämndemansgården i Blentarp.

  Läs hela artikeln

 • 30 maj 2017

  Välkommen för att höra hur vi arbetar på Embla Center

  Embla Center är en högspecialiserad behandlingsenhet för kvinnor med samsjuklighet i åldern 20-46 år som tar emot kvinnor från hela landet. ...

  Läs hela artikeln

 • 13 maj 2017

  Gamla i Gården

  NÄR LIVET STÅR PÅ TOPP Kan livet verkligen krascha när det verkar stå på topp?!?

  Läs hela artikeln